Frimureri

john-xbJeg lægger ikke skjul på, at jeg er medlem af Den Danske Frimurer Orden. Jeg er 10. grads frimurer og blev optaget til frimurer den 11/2 – 1997.

Mange mennesker udenfor ordenen har mange fordomme over for frimureri. Det er i sig selv forståeligt nok, pga. det hemmelighedskræmmeri der eksisterer indenfor ordenen. Mange myter opstår af uvidenhed af mere eller mindre fantasifuld karakter. F.eks. at vi skulle hjælpe hinanden økonomisk og udkonkurrere andre som ikke er medlem af ordenen. Dette er ikke tilfældet.

Som frimurer arbejder vi som menneske på at være et godt medmenneske overfor alle. Til dette arbejde bruger vi symboler, ritualer o.lign. for at få en forståelse af helheden. Jeg kan og vil ikke røbe hvilke slags ritualer og værktøjer vi anvender med, men der intet som strider imod lov og ret. Og især ikke over for medlemmer af frimurerordenen. Man går frivilligt ind i frimureriet og forbliver et frit tænkende menneske. Hemmelighedskræmmeriet skyldes at vi ikke vil røbe hvordan forløbet i en frimurers arbejde foregår. Forestil dig, at du læser en spændende bog. Du glæder dig til hver ny side, som du starter på. Spændingen og glæden stiger, jo længere du når frem i bogen. Men tænkt hvis din bedste ven røbede hvordan historien ender, så ryger hele fornøjelsen sig en tur, og du har ikke længere lyst til at læse bogen og lægger den fra dig! Derfor.

vaabenskjoldDet er også svært at forklare, hvad vi føler som frimurer. Det er ganske enkelt umuligt. Prøv du at forklare din ven en dejlig varm følelse, som du engang haft, således at din ven får den samme følelse. Det kan være lige så svært, som at forklare hvordan en rose dufter.

Her til højre ser du mit frimureriske våbenskjold, som jeg anvender i logesammenhæng. Symbolikken er dobbelt tydigt; Den ene, rosen, er min kone Marie, og de tre hjerter er for vores kærlighed til hinanden, til vores sønner og til livet. Den anden er for logen i Odense: Maria til de tre hjerter. En rose er også symbol på tavshed…

Hvis du vil vide mere, så klik ind på Den Danske Frimurer Ordens website: www.ddfo.dk eller læs bogen “I guld og himmelblåt”, som kan købes i boghandelen eller lånes på biblioteket.